Jak připravit vlasy na návštěvu u kadeřníka?

B74a8329

Aby byl výsledek od nás, kadeřníků, co nejlepší, záleží nejen na naší šikovnosti a kvalitní značce barev, ale také na tom, jaký je podklad. 

Velmi nám totiž pomáhá, když jsou vlasy čisté a nejsou zatíženy žádným stylingem, extrémním mazem nebo třeba prachem z venkovního prostředí. Díky tomu můžeme rovnou přistoupit k samotné službě a věnovat maximální čas naší kreativní práci a dokonalému výsledku.

Už dávno totiž neplatí, že je nejlepší mít vlasy před barvením mastné. Od tohoto doporučení jsme už roky daleko. Dnešní barvy jsou šetrné, a tak není vlasy ani pokožku potřeba chránit mazem. Díky čistému podkladu může barva maximálně ukázat své možnosti, do vlasu lehce prostoupí a tím ovlivníme i její výdrž.

Neodkládejte před návštěvou kadeřnictví umývání vlasů doma. Každému kadeřníkovi velmi pomůže, když na svůj termín dorazíte s vlasy čistými a umytými třeba večer předem.

Co jsou naše další doporučení před návštěvou kadeřníka? 

1/ Pokud používáte tónovací masku (třeba Color Fresh Mask), doporučujeme ji použít nejpozději 6 umývání od vaší návštěvy u kadeřníka. Jde o to, aby se maska hezky vymyla a nezkreslovala barevný podklad. Stejné pravidlo platí i pro fialové šampony pro blondýnky nebo pro tónovací kondicionéry. 

2/ Vyhněte se používání sprejů na kamufláž odrostů. Ideálně vždy – je to stejný příběh jako u všech produktů z drogerie. Tyto produkty dlouhodobě vlas obalují a nevymývají se, a to i v případě, kdy to na oko tak vypadá. O to více to platí v den návštěvy kadeřníka. Přes tyto nánosy má barva téměř vždy problém prostoupit a kadeřník musí vlasy před aplikací umýt a vyfoukat.

3/ Pokud dlouhodobě používáte kosmetiku z drogerie nebo třeba i barvy z drogerie a teď byste ráda za touto “péčí” udělala tlustou čáru a o své vlasy chcete začít pečovat profesionálně, objednejte se nejprve na čištění vlasů.

U nás ve Spellu pracujeme se značkou Malibu C a tahle věc dokáže zázraky. I při používání kvalitní kosmetiky doporučujeme absolvovat čištění všem klientkám alespoň 1–2x za rok, to abychom z vlasů sundali také nánosy minerálů, které do vlasů přináší voda.