Jak udržet barvu od kadeřníka co nejdéle krásnou

Krásná a zářivá barva od kadeřníka – to je prostě nejvíc! Ta radost, když odcházíte a vaše vlasy jsou plné života, mají šťávu. Prozradíme vám naše tipy, jak tohle udržet co nejdéle. Je to totiž 50:50. Krásná barva je z 50 % prací kadeřníka, z 50 % je to ale jen a jen na vás.

Kvalitní péče je základ

Bez dobrých produktů v koupelně to prostě nepůjde. Často se setkáváme s tím, že barvené vlasy mají nedostačující péči. Nemluvíme jen o produktech z drogerie, ale třeba i o různých přírodních alternativách. Jakmile vlasy jednou chemicky narušíte (což proces barvení nebo přeliv způsobuje), je potřeba myslet na to, že jim to musíte vrátit. Jedině tak vlasy neutrpí na kvalitě.

Druhým důvodem je pak i to, že s vhodnou domácí péčí můžete krásné barevné odstíny od kadeřníka udržet ve vlasech déle – prostě a jednoduše nebudete barvu vymývat.

Mnoho kosmetických značek má speciální řady určené pro barvené vlasy. Jsou vytvořeny tak, aby vlasům dodaly to, co po barvení potřebují, ale aby také chránily barvu třeba před UV zářením a dalšími vlivy.

I náš milovaný System Professional takovou řadu má. Jmenuje se Color Save a je absolutně božská pro barvené, bezproblémové vlasy. To znamená, že je to trefa do černého, pokud není potřeba řešit žádný další faktor jako jsou třeba lupy, citlivá pokožka, lámavost… Ale to už je o individuální konzultaci s kadeřníkem. Nechte si poradit. My kadeřníci povídání o vlasech milujeme a váš zájem nám dělá radost.

Na co si dát v péči o barvené vlasy pozor?

Dejte barvě od kadeřníka alespoň jeden den na ustálení. Nemyjte si vlasy hned po návštěvě, narušíte tím působení barvy a to může vést k rychlejšímu vymývaní.

Myjte vlasy správně. Naučte se to jednou pro vždy – všechny potřebné informace najdete v našem článku. Šampon není potřeba nechávat působit, kondicionér od značky System Professional stačí ve vlasech nechat 30 sekund.

Dejte si pozor na teplotu vody. Nikdy si nemyjte vlasy příliš horkou vodou. Barva může blednout rychleji a ani pokožce to nedělá dobře.

Pozor na Silver šampony nebo silné vyživující masky. Ty by měly přijít na řadu až po delší době od návštěvy kadeřníka – když už jste s barvou méně spokojená. Čerstvou barvu můžete hloubkovou péčí “stáhnout.”

Termální ochrana patří ke každé tepelné úpravě. Foukání, kulmování, žehlení. Nikdy by neměla zůstat v šuplíku. Pro zachování zářivé barvy doporučujeme používání horkých nástrojů jako je žehlička a kulma omezit. Nikdy byste je neměla nastavit na více než 185 °C.

Skončete s produkty z drogerie jednou pro vždy. Vynechte také doplňkový styling z drogerie – suché šampony, laky, tužidla… Nezapomínejte, že i tyto produkty na vlasech ulpívají a postupně jim berou lesk a život a vlasy budou matnější. Poměrně často se setkáváme s tím, že si klientka pořídí profesionální péči (šampon, kondicionér, masku), ale vlasy dál trápí stylingem z drogerie. Je to ale velká škoda a marná investice. Tak na to nezapomínejte – záleží opravdu na všem, co na vlasy dáváte.

Obnovte po čase zářivost barvy tónující maskou. Milujeme je a během Covid karantény zachránily nejen nás, ale především naše klientky. Zamilovaly si je stejně jako my. Vybírat můžete z úžasných odstínů pro blondýnky, ale i pro zrzky, brunetky nebo i ty nejodvážnější – růžovovlásky, modrovlásky či milovnice mint odstínů. Tenhle zázrak můžete omrknout tady!

S výběrem odstínu nebo konzultací, zda je tato maska vhodná i pro vás, vám kdykoli rádi poradíme. Stačí napsat na náš Instagram nebo na náš chat na webu.