Když máte profesionální péči na vlasy, ale zázrak se nestal. Kde je možná chyba?

Png Highres System Professional Always On Fy22 H2 Flagship Salon Ireland Bts 4

Rozhodla jste se rozloučit s péčí z drogerie, investovala jste do profesionálních produktů a teď čekáte. Už je to několik měsíců… ale vlasy se nezdají lepší, rozdíl nevidíte, začínáte být zklamaná a demotivovaná. Dnes vám chceme odhalit, kde může být chyba. To proto, abychom ji mohli co nejrychleji odstranit a vy jste rozdíl a svou snahu konečně viděla.

Produkty jste si vybrala sama bez kadeřníka

“Mé vlasy jsou suché – logicky sahám po hydratační řadě. Mám je hrozně zničené – beru Repair. Mám ve vlasech drobné šupinky, tak něco na lupy, ne? Klára mi říkala, že je tahle maska zázrak, tak ji beru taky.”

… to je jen pár příkladů špatného rozmýšlení nad výběrem vlasové péče. Když jsou vlasy suché, nemusí to vždy znamenat, že potřebují hydrataci. Když jsou vaše vlasy zničené, možná zase nepotřebují automaticky tu nejsilnější řadu, protože je na váš typ vlasů až moc. A ne – šupinky u pokožky hlavy nejsou automaticky lupy jako z reklamy na agresivní šampony, které vám doslova “vyžerou” pokožku. A to, co sedí vaší kamarádce, nebo oblíbené bloggerce, nemusí automaticky sedět vám. Bohužel jsou často toto důvody, proč spousta žen odepíše nějakou značku, nebo produkt. Protože prostě výběr neodpovídal tomu, co pro svou pokožku a vlasy potřebuje.

Hádejte – co je základem dobrého výběru domácí péče? Bod mají ti, kdo tipovali konzultaci s kadeřníkem. S někým, komu prošly pod rukama stovky vlasů, s někým, kdo dokáže pojmenovat opravdový stav pokožky a hlavně – s někým, kdo nejdřív hledá příčiny a až pak před vás postaví produkty.

Využijte této možnosti vždy, když sedíte v křesle. Ptejte se, vyzvídejte. Je to váš čas, kdy můžete zjistit ty nejcenější informace o vašich vlasech. Vyberte si kadeřníka, který své profesi rozumí a dokáže vám vlasy nejen šetrně zesvětlit, ale také vymyslet, jak je v dobré kvalitě udržet i doma.

Nevybírejte si produkty sama podle tří slov na obalu. Nekupujte slepě to, co sedí někomu jinému. A pokud si nevíte rady a váš kadeřník vám příliš neporadil, napište nám. Pošlete nám svou fotku do našeho online chatu na webu (jsme online každý všední den), nebo nám napište na Instagramu. Rádi vám s vlasy pomůžeme, objevíme spolu, kde je chyba.

Chybujete v základních principech domácí péče

“Vlasy před umýváním nikdy nerozčesávám, po umytí jsou ale vždycky hrozně zacuchané. Kondicionér z drogerie mi nikdy nefungoval, a tak jsem nekupovala ani ten profi – používám každé mytí masku. Chodím spát s mokrou hlavou, vlasy nemám čas foukat… Jojo, někdy usnu i s drdolem. Termální ochranu nemám, proč?”

Řekneme vám jedno ne moc příjemné tajemství. Ani ty nejlepší produkty nedokáží zázraky, když se nenaučíte o své vlasy pečovat správně, když nedodržujete základní principy dobré domácí péče. Naučte se vlasy dobře mýt, rozčesávejte je šetrně, foukejte vždy vlasovou pokožku, dopřejte si příjemnou masáž hlavy na konci dne, naučte se vlasy foukat přes kartáč. Bez toho to prostě nepůjde. A pokud něco z tohoto neděláte, nebo nevíte jak na to, rozklikněte si odkazy a věnujte chvíli samostudiu. Má to smysl.

Máte sice celou pečující řadu, ale styling dál používáte z drogerie

“Mám produkty od vás, vlasy foukám, dělám všechno podle vašich návodů, ale pořád mám tak hrozně citlivou pokožku a vlasy se mastí…” O 5 minut později: “Jojo, ještě používám sucháč. Takový ten z drogerie…”

Když už se rozhodnete investovat do šamponu, kondicionéru, masky… opravdu si nenechávejte doma na poličce suchý šampon, který agresivně vysušuje pokožku, nebo fixační lak, který vaše vlasy obaluje, nekvalitní termální ochranu, nebo třeba ten barvící sprej na odrosty (těm říkáme opravdu hlasité ne, protože kvůli nim nemusí chytnout ani barva u kadeřníka). Když už do toho jdete a tak moc se snažíte, nešlapejte si po štěstí.

Ano, i tyhle produkty dál vlasy obalují a vrství se na nich, dál dráždí a ucpávají pokožku. A právě to je ten důvod, proč vaše dobře vybrané základní produkty možná nemůžou fungovat na 100 %. Více o tom píšeme ve článku tady. Vždy jde najít kvalitní a šetrná alternativa.

Máte super produkty, ale nevíte co s nimi

“Nejdřív krém pro vyhlazení, nebo sérum pro podporu ukotvení vlasů v pokožce? A kdy dát tu termální ochranu? Kolik toho mám dát? Aha, já dávám jen jedno pumpnutí. Ta maska není do délek, ale ke kořínkům?”

Jak, kolik, kam? Je nám to jasné, že aby se člověk v těch lahvičkách vyznal, to aby si vzal na dopoledne dovolenou. A právě proto ke všem balíčkům od nás ze Spellu přidáváme i podrobný návod na to, jak s produkty zacházet, snažíme se mít na e-shopu dobré popisky a taky postupně plníme tady na blogu záložku o produktech. Pokud si nejste úplně tak jistá, jestli to děláte správně – zeptejte se svého kadeřníka, nebo kadeřníka, který daný produkt dobře zná.

Obecně platí to, že nejdřív na vlasy aplikujeme péči, pak produkty které jsou na pomezí péče a stylingu a na závěr čistý styling a termální ochranu. Je to jako u obličeje – nejdříve přichází krém, pak třeba báze pod make-up a až na závěr make-up.

Nejdříve doporučujeme dávat produkty k pokožce (tam patří hlavně séra nebo lotion pro pokožku, či produkty ovlivňující objem), poté do délek vlasů (vyhlazující krémy, olejíčky, pěny pro plnost vlasů). Termální ochrana by měla přijít na celou délku vlasů.

Vaše vlasy mají za sebou peklo

“Kadeřnice mi upálila vlasy při melírování. Vlasy mi odbarvovala kamarádka s krabičkou z drogerie. To narovnávání se nepovedlo. Jojo, měla jsem brazilský keratin. Vlasy žehlím každý den už 10 let, chodím co 2 měsíce na melíry a termální ochranu jsem nikdy nepoužila.”

Pokud mají vaše vlasy za sebou takovou divočinu – bude to chtít opravdu dobrého kadeřníka, možná trochu slevit z estetických přání a dát přednost šetrnosti, hodně trpělivosti a domácí péče, pravidelné hloubkové kúry a bohužel – v takovém případě si prostě se šamponem, kondicionérem a pouhou termální ochranou pravděpodobně nevystačíme. Přidejte do své pravidelné rutiny masku, hloubkovou emulzi, sérum… a opět připomáme, tenhle “koktejl” vám musí namíchat kadeřník.

Sérum Alpha Energy je zachráncem pro křehké a slabé vlasy, které za sebou mají například nešetrné zesvětlování a další pekelné zážitky.

Péči z drogerie jste používala dlouhé roky

A tak jsou vaše vlasy zanesené a bude to chtít hodně času. Nebo (a to moc doporučujeme!) důkladné vyčištění vlasů u kadeřníka. Zeptejte se svého kadeřníka na tuhle možnost. Malibu C je to, co potřebujete! Díky tomuto čištění vlasy zbavíme nejen nánosů nerozpustných silikonů z levné kosmetiky, ale také minerálů. Je až neuvěřitelné, jak se po této proceduře vaše vlasy promění. Zbavíte je matného efektu a těžkosti, budou plné života, barva bude jasnější a zářivější a hlavně – vlasy budou připravené nejen na barvení, či zesvětlování, ale také na to, aby byly schopné vstřebat domácí péči.

Máte sice dobrou péči, ale dál si barvíte vlasy drogérkou

O tom, jak funguje na vlasu barva z drogerie a proč to jako kadeřníci nedoporučujeme, máme celý článek. Pokud je to váš případ, překlikněte na něj. Barva z drogerie není pro vlasy dobrá z několika důvodů a my budeme moc rádi, když tomu porozumíte komplexně.

Pokud s barvením doma nemáte v plánu přestat, určitě doporučujeme alespoň kvalitní produkty. Jak se říká: “Lepší než nic.” Bohužel ale nemůžete nikdy očekávat, že vaše vlasy budou v top kvalitě a že všechno to super složení produktů dokážou vstřebat na maximum. A to je škoda.

Pomohl vám náš článek? Objevila jste něco nového? Boží! Budeme moc rádi, když náš blog doporučíte kamarádce, nebo mamce, když nás budete sledovat na našem Instagramu, nebo si napíšete o radu na náš chat.

Váš Spell