Proč vyměnit péči z drogerie za tu profesionální?

Img 3681

Péče z drogerie vaše vlasy zatíží  

Péče z drogerie obsahuje látky, které vlasy zanáší. Jak je to možné? Máte nový šampon z drogerie a po prvním umytí je úplně boží. Po druhém možná také, ale problém přichází po delší době. Tyhle škodlivé látky se totiž na vlas postupně vrství a ten pak pod jejich tíhou chřadne víc a víc. Tyto látky totiž nejsou rozpustné ve vodě, a tak z vlasů neodchází. Vlas je obalen a oslaben a přicházejí první problémy. 

Třeba to, že vám barva od kadeřníka nevydrží dostatečně dlouho. Vlasy elektrizují, lámou se a nejsou schopné dorůst do délky. Stejně tak je zanesená i vlasová pokožka, proto se vlasy začnou více mastit nebo se tvoří šupinky. 

Péče z drogerie je plná levných a neúčinných látek 

Je to jednoduchá rovnice. Kvalitní složky něco stojí. Když potřebujete vyrobit levný a dostupný produkt, jeho složení není vaše priorita. Za takovými produkty většinou nestojí ani roky výzkumu, ani zkušenosti kadeřníků, nýbrž zářivý marketing. Koneckonců, ten udělal ze slovíček jako jsou “silikony” a “parabeny” velké zlo, ale už zapomněl zmínit, že existují i ty dobré. Takové, které dokážou vlasu přilepšit, ale zároveň ho nezanáší škodlivou vrstvou, a rozpouští se při každém mytí ve vodě. A tak jsou barevné lahvičky z drogerie napěchovány složkami, které vlas na první pohled i dotek vylepší, ale z dlouhodobého hlediska vlasům potichu a nenápadně škodí. 

Péče z drogerie nezná potřeby vaší pokožky a vlasů 

Po jakém produktu v drogerii sáhnete, když je vaše pokožka citlivá a zároveň jsou vaše vlasy zesvětlené a v délkách vysušené? 

Jedině na míru zvolená péče od kadeřníka může řešit hned několik problémů najednou. Jen váš kadeřník zná vaše vlasy dokonale – ví, jakou mají barvicí historii, jak reagují na vodu a jak se s nimi pracuje. Jen kadeřník rozezná suchost způsobenou chybějícím proteinem nebo hydratací. Jen kadeřník má přehled o stavu vaší pokožky. A co platí dnes, může být za půl roku jinak. Naši korunu krásy, vlasy, ovlivňuje roční období, hormonální změny, kvalita vody… Je to dialog mezi vámi a kadeřníkem. Tohle všechno z žádné lahvičky v drogerii prostě nevyčtete. 

Nestyďte se zeptat a čas u svého kadeřníka využít na maximum. Ptejte se, vyzvídejte, řekněte si o tip. Jsme kadeřníci – my mluvení o vlasech milujeme.

Simča ze Spellu

Péče z drogerie práci vašeho kadeřníka nepodpoří 

Návštěva kvalitního kadeřníka je investice. Aby vaše barva byla dlouho stabilní a zářivá, vaše zesvětlované vlasy nestrádaly na kvalitě a zůstávaly krásné a pružné i přes tepelné upravování, je potřeba investovat i do domácí péče. Jít z kadeřnictví pro produkty do drogerie je prostě a jednoduše škoda. Nejen peněz, které do návštěvy salonu investujete, ale také snahy vašeho kadeřníka o to, aby vaše vlasy vypadaly nádherně. 

Vlas, který je chemicky ošetřen, potřebuje kvalitní a profesionální péči. Potřebuje dostat chybějící protein, ale i hydrataci. To vše je v profesionálních produktech obsaženo v dostatečné koncentraci, aby byly vlasy opečovány. Stejně tak je důležité dodávat hodnotnou péči vlasům nebarveným, pokud je chceme dlouhodobě udržet v dobré kvalitě. 

Z dlouhodobého hlediska s produkty z drogerie až tak moc neušetříte

Profesionální kosmetika je sice investicí, ale z dlouhodobého hlediska se vyplatí. Nevěříte? Zamyslete se, kolik šamponu z drogerie spotřebujete na jedno mytí a jak často si takový šampon za 120 Kč kupujete. Profesionální šampon vám při správném používání vydrží v koupelně několik měsíců. Stačí malé množství, které bohatě napěníte pomocí vody – ne přidáním dalšího produktu. I v malé dávce najdete opravdu silnou koncentraci účinných látek. Dobrou péčí na doma ušetříte možná i za kadeřníka – zjistíte totiž, že k němu nemusíte tak často. Stačí na poličku přidat produkty, které barvu ve vašich vlasech udrží déle, nebo jsou prevencí proti třepení konečků. 

Jak dlouhodobé používání drogerie dopadá? 

Jednoho dne dospějete k tomu, že jsou vaše vlasy slabé, rozlítané, lámou se, rychle se mastí, nedrží tvar, pokožka je svědivá, trápí ji lupy… A vy si řeknete: “dost, musím to napravit.”

Čekají vás možná dlouhé měsíce, kdy se budete s kadeřníkem snažit dát vaše vlasy dohromady. Celé to bude trvat dlouho a bude to finančně náročnější. Najednou totiž bude potřeba sáhnout po větším množství produktů, investovat do profesionálního čištění vlasů (např. Malibu C) nebo hloubkové kůry. Prostě běh na dlouhou trať.

Co je na profesionální péči to nejlepší? Zdravé a krásné vlasy! 

Zní to jako klišé, ale často si uvědomíme to, jak důležitou roli hrají vlasy pro dobrý pocit ženy až ve chvíli, kdy s nimi přichází trápení. 

Když se svěříte do rukou šikovného kadeřníka a vašim vlasům dopřejete kvalitní péči doma, máte vyhráno. Na cestě k nádherným a zdravým vlasům jsme totiž společně – 50 na 50 – my, vaši kadeřníci, a vy, naši klienti. 

Možná ten rozdíl poznáte už po prvním použití – vůně, hebkost, snadná úprava… Ta pravá odměna ale přijde až za pár týdnů. Vaše vlasy se vám promění pod rukama. A věřte nám – tahle radost bude sdílená a my se vás ve Spellu nebudeme moct dočkat. 

Nevíte si rady, ale k nám do Spellu na vlasy nechodíte?

Napište nám! Rádi s vlasy pomůžeme nejen při osobní konzultaci u nás ve studiu, ale také online na dálku. Pošlete nám fotku, popište nám vaše vlasy a to, co s nimi řešíte – my se vám pokusíme co nejlépe poradit!

Jsme online na našem webu www.wearespell.cz, kde máme přímo chat, ale také třeba na našem Instagramu @wearespell. Pojďte si s námi o vašich vlasech popovídat! Těšíme se na zprávu.